UAB "Nemenčinės komunalininkas"

UAB "Nemenčinės komunalininkas", Adresas: Piliakalnio g.50, LT-15175 Nemenčinė, Vilniaus raj., Telefonas: (8 5) 238 12 75, Faksas: (8 5) 238 12 77


VILNIAUS RAJONO ZUJŪNŲ, D. RIEŠĖS IR RIEŠĖS GYVENTOJAI KVIEČIAMI RUOŠTIS PRISIJUNGIMUI PRIE CENTRALIZUOTŲ TINKLŲ

Vilniaus rajono savivaldybės teritorijoje Zujūnų, Riešės bei Didžiosios Riešės gyvenvietėse uždarosios akcinės bendrovės „Nemenčinės komunalininkas“ kartu su partneriu Vilniaus rajono savivaldybės administracija įgyvendinamo projekto „Vandentiekio ir nuotekų tinklų plėtra Vilniaus rajone (Zujūnuose, D.Riešėje, Riešėje)“ darbai juda į priekį.


 

Viso projekto įgyvendinimo metu planuojama nutiesti 15 km vandentiekio (Zujūnų gyv.) ir 40,5 km nuotekų tinklų (Riešėje – apie 13 km, D. Riešėje – apie 7,5 km, Zujūnuose – apie 20 km). Nuo statybos darbų pradžios, t.y. nuo 2012 m. gegužės mėn. 23 d., jau yra nutiesta 14,196 km magistralinių nuotekų tinklų. Darbai nežymiai atsilieka nuo grafiko, tačiau planuojama juos baigti iki numatyto termino. Rangovas UAB „KRS“ 2014 m. sausio 8 d. pateikė D. Riešės IV-to statybos etapo techninį projektą UAB „Vilniaus vandenys“ derinimui. Kol buvo derinamas projektas bei gaunamas statybos leidimas, darbai nebuvo vykdomi.

- Šiuo metu darbai yra vykdomi Riešėje ir D. Riešėje. Pagal parengtą IV-to statybos etapo techninį projektą artimiausiu metu pradėsime nuotekų siurblinių statybos darbus Riešėje ir D.Riešėje. Dėl šiek tiek vėluojančių projektų derinimo sprendimų ir kitų nenumatytų aplinkybių vėluoja darbų pradžia Zujūnuose, tačiau darbus numatome pradėti kaip įmanoma greičiau. Taip pat vyksta susitikimai su interesų grupėmis ir yra sprendžiami iškilę klausimai, – komentuoja UAB „KRS“ projektų vadovas Justinas Janušas.

Vilniaus rajono savivaldybės administracijos Vietinio ūkio skyriaus vedėjas Miroslav Romanovski džiaugiasi:
–2014 m. gegužės mėn. pajudėjo nuotekų tinklų įrenginėjimo darbai Didžiojoje Riešėje. Taip pat jau yra parengti Riešės ir Didžiosios Riešės k. penkių (I, II, III, IV ir V) statybos etapų techniniai projektai, gauti statybų leidimai darbams ir pagal juos vykdomi darbai, kurie, tikimės, bus sėkmingai užbaigti.

Nors centralizuotais vandentiekio ir nuotekų tinklais bus galima naudotis tik visiškai užbaigus statybos darbus ir gavus statybos užbaigimo aktą, gyventojai jau dabar gali planuoti prisijungimus ir atitinkamai ruoštis.
Prisijungimui vandentiekio ir nuotekų tinklų atšakos projekto lėšomis bus įrengtos iki gyventojų sklypų ribos, todėl gyventojams lieka savo lėšomis nusitiesti vamzdynus iki gyvenamųjų namų. Įvadų iki namo projektavimu turi pasirūpinti patys gyventojai, projektus galima užsisakyti projektus rengiančiose bendrovėse. Taigi, visi norintys pasinaudoti suteikta galimybe pasigerinti savo buitį ir naudotis nuotekų tinklais (Riešės, D. Riešės ir Zujūnų gyventojai) bei vartoti kokybišką vandenį (Zujūnų gyventojai), turi suskubti ir kreiptis į UAB „Nemenčinės komunalininkas“.

Svarbiausi prisijungimo tvarkos žingsniai
1. Kreiptis į UAB „Nemenčinės komunalininkas“, buveinės adresas Piliakalnio g. 50, Nemenčinė, Vilniaus rajonas, dėl prisijungimo prie centralizuotų vandentiekio ir nuotekų tinklų ir gauti technines sąlygas.
Prašymas
Užpildžius prašymą siusti: Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Techninių sąlygų gavimui reikia pateikti:
- žemės sklypo nuosavybės teisę ar kitą valdymo ir naudojimo teisę patvirtinančių dokumentų kopijas, taip pat bendraturčių sutikimą, jei žemės sklypas priklauso jiems bendrosios nuosavybės teise;
- topografinio žemės sklypo plano kopiją.
2. Gavus technines sąlygas, kreiptis į projektavimo įmonę, kuri paruoš supaprastintą statinio projektą.
3. Projektą suderinti su UAB „Nemenčinės komunalininkas“.
4. Pateikti prašymą ir sudaryti vandens pirkimo ir (ar) nuotekų šalinimo sutartį su UAB „Nemenčinės komunalininkas“.

Projekto „Vandentiekio ir nuotekų tinklų plėtra Vilniaus rajone (Zujūnuose, D.Riešėje, Riešėje)“ bendra vertė – 15,5 mln. litų. Didžioji lėšų dalis - 13,18 mln. litų finansuojama ES struktūrinių fondų lėšomis pagal Lietuvos 2007 – 2013 m. Europos Sąjungos struktūrinės paramos Sanglaudos skatinimo veiksmų programos „Aplinka ir darnus vystymasis" prioriteto įgyvendinimo priemonę „Vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo sistemų renovavimas ir plėtra“, kita dalis - 1,55 mln. litų finansuojama Valstybės biudžeto lėšomis, 0,77 mln. litų sudaro Vilniaus rajono savivaldybės administracijos finansavimas. Numatoma projekto įgyvendinimo pabaiga yra 2015 m. sausio mėn.

Daugiau informacijos apie projektą galite rasti Vilniaus rajono savivaldybės administracijos internetiniame tinklapyje adresu www.vrsa.lt ir UAB „Nemenčinės komunalininkas“ internetiniame puslapyje adresu www.nemenkom.lt

Taip pat papildoma informacija gyventojams apie projektą:
Už statybos darbus objekte atsakingas asmuo:
Rangovas UAB „KRS“
Darbų vykdytojas Alvydas Banevičius tel. 8 652 88780
(gamybiniai klausimai, įvadų vietos, statybos organizavimo klausimai objekte)

Projektų vadovas Justinas Janušas tel. 8 699 93987
El. paštas: Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
(gamybiniai klausimai, bendri statybos organizavimo klausimai)
Už projektavimo darbus Riešės ir D. Riešės gyvenvietėse atsakingas asmuo:
Projektuotojas UAB „Sweco Lietuva“
Projektų vadovė Genė Umbrasaitė
Tel.: 8 685 29542
El. paštas: Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Už projektavimo darbus Zujūnų gyvenvietėje atsakingas asmuo:

Projektuotojai: UAB „Infrastruktūros inžinerija“
Projekto dalies vadovas Jaroslav Provlockij tel. 8 620 92418
(projektavimo klausimai, projektų rengimas)

Už gyventojų pasijungimo prie tinklų informaciją ir kitus klausimais atsakingas asmuo:
Užsakovas UAB „Nemenčinės komunalininkas“
Direktoriaus pavaduotojas Josif Taraškevič
Tel.: 8 685 58125
El. paštas: Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
(vartotojų pajungimas, paslaugų tiekimas, bendri klausimai)

Paieška

AVARINĖ TARNYBA
TEL. +370 652 58672

Kovas 2024
29
Penktadienis
UAB "Nemenčinės komunalininkas"

Copyright © 2015. Visos teisės saugomos.