UAB "Nemenčinės komunalininkas"

UAB "Nemenčinės komunalininkas", Adresas: Piliakalnio g.50, LT-15175 Nemenčinė, Vilniaus raj., Telefonas: (8 5) 238 12 75, Faksas: (8 5) 238 12 77

Pastaruosius metus Vilniaus rajono, Paberžės seniūnijos gyvenamuosiuose rajonuose (Paberžėje ir Anavilyje) vykdoma vandentvarkos infrastruktūros plėtra artėja prie pabaigos. Projekto „Vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo infrastruktūros plėtra Vilniaus rajone (Paberžėje ir Anavilyje)“ įgyvendinimo metu atliktomis veiklomis, kuriomis siekiama padidinti vandens teikimo ir nuotekų tvarkymo paslaugų prieinamumą ir sistemos efektyvumą Vilniaus rajone, greitai galės džiaugtis ne vienas Paberžės ir Anavilio gyventojas. Paberžėje ir Anavilio kaime numatyta nutiesti apie 15 km naujų vandentiekio tinklų ir apie 15 km naujų nuotekų tinklų, su atšakomis iki gyventojų sklypų ribos. Prie naujai nutiestų centralizuotų tinklų planuojama prijungti daugiau kaip 500 būstus. 

Gyventojai aktyvūs ir domisi projektu

2016 m. gegužės 4 - 5 dienomis Paberžės ir Anavilio gyventojai buvo kviečiami į susitikimus su interesų grupėmis. Susitikimų metu buvo aptarti vykdomos sutarties „Vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo infrastruktūros plėtra Vilniaus rajone (Paberžėje ir Anavilyje)“ aktualūs klausimai. UAB „Nemenčinės komunalininkas“, rangovo UAB „Kamesta“ bei techninę priežiūrą, administravimą ir viešinimą vykdančių UAB „Sweco Lietuva“ ir UAB „Ademo grupė“ atstovai išsamiai atsakė į visus gyventojams kylančius klausimus, susijusius su projekto įgyvendinimu bei prisijungimo prie naujųjų vandentiekio ir nuotekų tinklų galimybėmis ir tvarka.

Susitikimo metu gyventojai dar kartelį buvo paraginti aktyviai reaguoti į vykstančius pasikeitimus jų gatvėse ir nieko nelaukiant pradėti ruoštis prisijungimui prie naujų vandentiekio ir nuotekų tinklų. UAB „Nemenčinės komunalininkas“ direktoriaus pavaduotojas Josif Taraškevič priminė svarbiausius žingsnius norint prisijungti prie centralizuotos sistemos:

1. Kreiptis į UAB „Nemenčinės komunalininkas“ (buveinės adresas: Piliakalnio g. 50, Nemenčinė, Vilniaus raj., el. adresas: www.nemenkom.lt; el. paštas: Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.) vandens tiekimo ir nuotekų šalinimo padalinį - vyr. inžinierių Voitech Šarko tel.: 8 614 53094, Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį., inžinierę Ilona Lyskoit tel.: 2372772, mob. 8 640 69122, Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį., dėl prisijungimo prie centralizuotų vandentiekio ir nuotekų tinklų, ir techninių sąlygų gavimo. Taip pat prašymus su visais reikiamais pristatyti dokumentais galima palikti Paberžės seniūnijoje.

Techninių sąlygų gavimui reikia pateikti:

- žemės sklypo nuosavybės teisę ar kitą valdymo ir naudojimo teisę patvirtinančių dokumentų kopijas, taip pat bendraturčių sutikimą, jei žemės sklypas priklauso jiems bendrosios nuosavybės teise;

2. Gavus technines sąlygas, paruošti prisijungimo projektą (kai kuriais atvejais gali būti naudojamas tipinis prisijungimo projektas) ir jį suderinti su UAB „Nemenčinės komunalininkas“.

Paruošęs prisijungimo projektą, gyventojas savarankiškai turi susirasti įmonę, kuri pagal projektą atliktų vandentiekio ir nuotekų tinklų klojimo darbus gyventojų sklypų ribose. Tiesa, darbus gyventojai savo sklypų ribose gali pasidaryti ir patys, tačiau jie turi būti atliekami tik pagal iš anksto parengtą ir su UAB „Nemenčinės komunalininkas“ suderintą prisijungimo projektą.

Atlikus pasijungimo darbus ir UAB „Nemenčinės komunalininkas“ darbuotojams patvirtinus, kad statybos darbai atlikti tinkamai, bus sudaryta geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo sutartis su UAB „Nemenčinės komunalininkas“. Po prisijungimo prie centralizuotų tinklų vanduo bus nuskaitomas pagal skaitliuko parodymus, taigi gyventojai turi nepamiršti jų vietos parodyti rengiamame projekte. Skaitliukus duos ir nurodytoje vietoje įmontuos UAB „Nemenčinės komunalininkas“ darbuotojai.

Nuogąstaujančius dėl aplinkos atstatymo darbų, projekto rangovai bei techninės priežiūros atstovai nuramino ir patikimo, kad viskas bus atstatyta į pradinę padėti, kaip buvo ir paliks viską ne prasčiau negu buvo rasta prieš pradedant darbus.

Bendrai apie Projektą

Projektas „Vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo infrastruktūros plėtra Vilniaus rajone (Paberžėje ir Anavilyje)“ įgyvendinamas pagal Europos Sąjungos Sanglaudos fondo 2014–2020 m. finansavimo programos priemonę 05.3.3-APVA-V-013 „Geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo ūkio gerinimas“.

Projekto biudžete nustatyta didžiausia tinkamų finansuoti išlaidų suma – 3.880.690,69 Eur, kurią sudaro: paramos lėšos (~ 94,6 proc.), t.y. 3.672.228,20 Eur; Vilniaus rajono savivaldybės administracijos lėšos (~ 5,4 proc.), t.y. 208.462,49 Eur. Veiklų įgyvendinimo pabaiga numatoma 2016 m. gruodžio mėn. 


UAB „Nemenčinės komunalininkas“ direktoriaus pavaduotojas Josif Taraškevič pasakoja gyventojams apie prisijungimą prie naujų centralizuotų tinklų. 

Paieška

AVARINĖ TARNYBA
TEL. +370 652 58672

Balandis 2024
19
Penktadienis
UAB "Nemenčinės komunalininkas"

Copyright © 2015. Visos teisės saugomos.